Wat is mediation?

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten of bij dreigende conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige (de mediator) de communicatie en onderhandelingen tussen partijen begeleidt. WB Mediation heeft jarenlange ervaring in Flevoland als onafhankelijke bemiddelaar om bij conflicten tot een oplossing te komen.

 • Gratis intakegesprek: binnen een week een afspraak
 • Een neutrale mediator met jarenlange ervaring in conflictoplossingen
 • Online mediation mogelijk
 • Samen tot een aanvaardbare oplossing komen
 • Praktische stappen om deze oplossing te bewerkstelligen

Wat is het doel van mediation?

Het doel van mediation is om gezamenlijk tot voor iedere partij aanvaardbare oplossingen of afspraken te komen. Na mediation weet u hoe u samen verder kunt. Of dat uit elkaar gaan toch de beste optie is. De mediator brengt structuur in het proces, brengt het vastgelopen gesprek op gang en zorgt ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen. Zo komt u samen tot de beste oplossing, voor nu en voor de toekomst.

Hoe werkt mediation?

WB Mediation werkt aan de hand van heldere stappen. Beide partijen dienen de intentie te hebben om er met elkaar uit te komen.

Stappenplan

Stap 1: Een afspraak maken
Het maken van een afspraak kan telefonisch of per e-mail.
We reageren altijd binnen 24 uur en streven ernaar om binnen een week een afspraak met u in te plannen.

Stap 2: Eerste gesprek
De gesprekken vinden plaats op een neutrale locatie of online in uw veilige omgeving (bijvoorbeeld thuis). U zit samen aan tafel, met de mediator als gespreksleider. In het eerste gesprek bespreken we de rollen en verwachtingen. Vervolgens start de mediation met het ondertekenen van een mediationovereenkomst. Hiermee is onder andere de vrijwilligheid en de geheimhouding van de mediation gewaarborgd.

Stap 3: Vervolggesprekken
De gesprekken duren meestal één tot anderhalf uur. Hoeveel gesprekken er plaatsvinden voordat er een akkoord is bereikt, hangt af van de complexiteit van het geschil. Doorgaans zijn dit 2 tot 5 gesprekken. De mediator zorgt ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen, de emoties hanteerbaar worden en dat alle financiële en juridische aspecten aan bod komen. Er wordt gewerkt aan het komen tot een akkoord.

Stap 4: Afronding
Wanneer er een akkoord is bereikt, leggen we dit vast in afspraken die voor beide partijen acceptabel zijn. Vervolgens stellen we een (echtscheidings)convenant en eventueel een ouderschapsplan op. Deze wordt door beide partijen (digitaal)ondertekend.ation werkt aan de hand van heldere stappen. Beide partijen dienen de intentie te hebben om er met elkaar uit te komen.

Wat zijn de kosten van mediation?

Het uurtarief voor professionele mediation bedraagt € 175,- (inclusief btw). Doorgaans betalen beide partijen ieder de helft van de kosten, dit komt neer op € 87,50 per partij (inclusief btw). Meer informatie over tegemoetkoming en rechtsbijstandverzekering vindt u hier.

Online mediation

Wanneer u liever online mediation wenst in plaats van op locatie, is dat ook mogelijk. Onze mediator maakt met u een afspraak om de mediation digitaal te doen via videobellen. Ook voor fiscale zaken is online mediation erg praktisch. We werken samen met Scheidingsfiscalist mr. Tiny van der Wal, die tijdens de digitale afspraak kan inbellen en advies geeft over fiscale vraagstukken. Het grote voordeel van online mediation is dat u thuis geholpen kan worden en dat er kosten worden gereduceerd door het elimineren van reiskosten. Meer informatie vindt u op onze online mediation pagina.

Voordelen van mediation

Een conflict is een stressvolle situatie waarbij twee partijen elkaar soms het licht niet in de ogen gunnen. Mediation heeft de volgende voordelen, die een positieve werking hebben op uitzichtloze onenigheden:

  • Beide partijen kunnen onafhankelijk hun verhaal doen.
  • Beide partijen houden volledig de regie in handen. De mediator begeleidt het gesprek en adviseert op een neutrale manier.
  • De mediator stuurt richting een oplossing, waardoor het conflict niet steeds in rondjes blijft draaien.
  • Een persoonlijke sfeer.
  • Alles wat ter sprake komt is vertrouwelijk. Zowel de mediator als de betrokken partijen zijn gebonden aan geheimhouding.
  • Mediation is vaak effectiever en goedkoper dan een juridische procedure.

Dankzij mijn jarenlange ervaring als onafhankelijke mediator sta ik u bij voor, tijdens en na een relatiebreuk. Ook help ik u als onafhankelijke mediator bij strafzaken, burenconflicten en relatieproblemen. Als familiemediator bemiddel ik veelal mensen die vastzitten in een conflict. Dankzij mijn expertise op het gebied van EFT kan ik mensen het inzicht geven dat ze in een patroon vast zitten en over hoe dit patroon eruit ziet. Daarna volgt automatisch die volgende stap, namelijk om het patroon te doorbreken. Dit is een beweging waar mensen mee verder kunnen. Graag breng ik mensen met elkaar in verbinding, zodat hetgeen wat stuk gemaakt is, hersteld kan worden.

Beste Wendy, door jouw professionele, neutrale houding heb ik mijn gevoelens van verdriet en woede kunnen uiten en de tijd gekregen om het hele proces te doorlopen. Dankzij jou zijn we tot een goed ouderschapsplan gekomen.

Wanneer is mediation geschikt voor ons?

Mediation is geschikt voor mensen die bereid zijn om onder leiding van een mediator de conflicten te bespreken. Door te praten met een neutrale partij, waarbij beide partijen hun woord kunnen doen, komt u wellicht tot andere inzichten die uw relatie of conflict goed doen.

Specialisaties WB-mediation

Met mediation begeleiden we conflicten en streven we samen naar een oplossing. WB Mediation is gespecialiseerd in familiemediation, met name het ouderschap. We hebben veel ervaring met het oplossen van conflicten tussen ouders met minderjarige kinderen, tijdens de scheiding of na de scheiding. Samen met WB Mediation stelt u een ouderschapsplan op om heldere afspraken te maken over uw kinderen. Naast familiemediation, helpt WB Mediation u bij relatieproblemen, waarbij we uw relatie gezond proberen te maken en burenconflicten. De mediator stelt zich hier op als neutraal contactpersoon om conflicten tussen buren op te lossen. Iedereen wil immers fijn en onbezorgd kunnen wonen. WB Mediation is ook gespecialiseerd in het bemiddelen van strafzaken, waarbij de bemiddeling is gericht op het herstel van het slachtoffer én dat van de verdachte.

Afspraak maken met de mediator in Flevoland

WB Mediation is werkzaam in Lelystad en Almere. In Almere maken we gebruik van spreekkamers in WTC Almere. De mediator kan ook bij u langskomen om in een vertrouwde omgeving uw conflict op te lossen. Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Bel dan 0320 331 300, stuur een mail naar info@wb-mediation.nl of vul onderstaand contactformulier in:

Contactgegevens

 0320-331300
 06-10783799
info@wb-mediation.nl

Zilverparkkade 7
8232 WJ Lelystad

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten