Mediation met de buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend”.

Burenruzie

Iedereen wil fijn en ongestoord wonen met een prettig contact met je buren.

Je kunt het ook minder treffen met je buren. Het wordt pas echt lastig op het moment dat de relatie met de buren langdurig is verstoord. Je komt elkaar geregeld tegen en iedereen ervaart in dergelijke situaties veel spanning. Moet ik nu wel of niet groeten of de andere kant opkijken?

Een conflict met een buurman/buurvrouw heeft veel invloed op het leven van degenen die het aangaan. Het kan klein en onschuldig beginnen om vervolgens vreselijk uit te hand lopen.

Overlast

Vaak hangen de klachten over elkaar vaak samen met diverse vormen van overlast. Een tienerzoon die graag technomuziek draait, ruzie over erfscheidingen, een jarenlange strijd over parkeren, de hond van de buren die urenlang blaft als ze van huis zijn om te gaan werken, de kinderen die hardhandig worden opgevoed of juist in het geheel geen regels meekrijgen.
Vaak zoeken buren steun bij andere buren en zo ontstaan er kampen wat de situatie alleen maar verder doet verslechteren. Of je komt daardoor juist in een isolement terecht.

Zelf oplossen

Het is uiteraard aan te bevelen om het eerst zelf proberen op te lossen door te proberen een gesprek aan te gaan. De kans is groot dat dat al voldoende is om de relatie weer te herstellen.

Wat als zelf oplossen niet lukt?

Dan kun je overwegen om een mediator in te zetten.

De Mediator is een neutrale en onafhankelijker derde die helpt bij ruziënde buren. De mediator verbetert de communicatie tussen jullie en bekijkt samen hoe er een oplossing kan komen voor het slepende conflict.

Mediation draagt bij aan een betere leefbaarheid in de buurt.

Wilt u het conflict tussen u en uw buren niet langer laten voortduren? Neem dan contact met ons en wij helpen u verder.

Contactgegevens

 0320-331300
 06-10783799
info@wb-mediation.nl

Zilverparkkade 7
8232 WJ Lelystad

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten