Informatie scheiden

Informatieve video’s

Ouders en !JES het brugproject

‘!JES het brugproject’ is een training voor kinderen en hun ouders in de periode rondom de scheiding. De ouders worden er nauw bij betrokken. Kinderen hebben namelijk meer aan de training als beide ouders er aan mee doen.

De grote veranderingen die er rondom scheiding ontstaan voor de ouders, treffen ook de kinderen. Hoe zij hiermee om kunnen gaan, kunnen zij van en met hun ouders leren. Voor ouders is het dan belangrijk dat ze weten wat hun kind te leren en te doen heeft.

De kinderen kunnen iets leren in een groepje. Maar daarnaast weten we dat als ze het ook nog eens thuis kunnen oefenen en uitproberen, dat dit veel beter gaat. Tijdens ‘!JES het brugproject’ leren kinderen om te gaan met de gevolgen van de scheiding. Het is fijn als de ouders dat ook doen en de kinderen blijven helpen, ook als de training afgelopen is.

Tijdens de training voor ouders, leren ouders over het ouderschap na scheiden en over wat ze wel en niet kunnen doen voor hun kind(eren). Daarmee kunnen zij hun kind(eren) helpen te wennen aan alle nieuwe dingen na de scheiding.

Schrijver: Tineke van den Berg
!JES jij en scheiden

Voor kinderen

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel

Ben je ergens tussen 0 en 27 jaar en zit je met vragen of dingen waar je mee zit? Bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel kunnen we je helpen! We weten veel over wat jij mag en kan doen, en we luisteren graag naar wat je te vertellen hebt.

We geven advies en staan aan jouw kant om ervoor te zorgen dat jouw rechten worden gerespecteerd. Als je bijvoorbeeld een brief nodig hebt voor school, je ouders, of misschien voor de rechtbank, dan kunnen wij je daarbij helpen. En weet je wat het beste is? Alles wat je ons vertelt, houden we geheim. Ook hoef je niet te betalen voor onze hulp.

Villa Pinedo

Laat je gedachten gaan en praat over wat er in je hart zit (zonder je naam te zeggen) met een online vriend via de Villa Pinedo – Buddy app.

Kinderrechten

Alle kinderen en jongeren hebben speciale regels die over hen gaan. Die regels staan in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Dit betekent dat alles waar kinderen mee te maken krijgen, wordt besproken en geregeld.

De regels gaan over veel dingen, zoals naar school gaan, gezond blijven, en hoe ouders voor kinderen moeten zorgen. Ze zorgen ervoor dat kinderen mogen zeggen wat ze denken en geloven, een naam en land mogen hebben, een fijn thuis hebben en kunnen spelen.

Ook beschermen de regels kinderen tegen dingen zoals pijn doen, pesten, of als er gevaar is, zoals oorlog. En ze helpen ook extra bij kinderen die bijvoorbeeld een handicap hebben of uit een ander land komen. Deze regels zijn er voor alle kinderen, zonder verschil te maken tussen hen.

Kindertelefoon

Met de Kindertelefoon kun je over alles praten wat je maar wilt!

Je kunt gratis en zonder dat iemand jouw naam weet bellen naar 0800-0432, of chatten, elke dag van 11:00 tot 21:00 uur. Je kunt ook met anderen praten op het forum.

Contactgegevens

 0320-331300
 06-10783799
info@wb-mediation.nl

Zilverparkkade 7
8232 WJ Lelystad

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten